Кошик
457 відгуків

Обладнання для пакування

Тут ви знайдете обладнання для плівки та різноманітної упаковки (пляшки, мішки, вакуумні пакети), яке використовується на різних етапах фасування ваших продуктів.

 

Вакуумна машина

Вакуумний пакувальник – це обладнання, яке використовується для вакуумування продуктів сектору HoReCa (у ресторанах, готелях, для кейтерингу), чудове рішення для супермаркетів та пакування непродовольчих продуктів. Подивитися весь асортимент вакуумних зварювачів можна за посиланням.

Вакуумный пакет для вакууматора

Фото - Вакуумна упаковка

Такі вакуумні машини дозволяють зберегти всі корисні властивості їжі і продовжує зберігання продуктів харчування, що швидко псуються. Обладнання чудово підходить для вакуумування продуктів (сиру, м'яса, риби, овочів, ягід і тд), для рідин (соусу, маринаду, напоїв), для сипучих текстур (кави, борошна, крупи і т.д.). Завдяки даному виду упаковки страви зберігаються довше за морозильну камеру, а також така упаковка дозволяє застосовувати техніку sous-vide. Техніку, завдяки якій продукт готується за постійних температур у вакуумному пакеті зануреному у воду.
Дане вакуумне обладнання підходить для вакуумування рідких продуктів, завдяки безшовній камері легко чистити від залишків крихт або рідини від продукту.

Процес вакуумного запаювання

Спочатку оператор кладе продукт у готовий вакуумний пакет, після чого поміщає його у камеру. Пакет має бути укладений відкритою стороною до планки. Після цього оператор закриває кришку та автоматично починається процес вакуумування. Після безпосереднього запаювання пакета в камеру надходить повітря та відкривається кришка.

Процесс запайки пакета вакууматора

Фото - Процес запаювання на вакуумній машині

Слід сказати, що під кожен пакет в залежності від товщини та матеріалу потрібно налаштовувати зварювач. Для налаштування необхідно встановити такі параметри:

  • час вакуумування – час роботи насоса для налаштування тиску при вакуумації. Тиск, що відкачується вакуумним пакувальником, відображається на манометрі в МПа та регулюється за часом.
  • час спаювання та охолодження - скільки часу нагрівається та охолоджується пакет при запаюванні, залежить від товщини пакета.
  • час накачування газу – регулює кількість газу (МГС). Цей параметр є лише у моделях із функцією газу. Для різних продуктів потрібний різний газ.

Вакууматори відрізняються кількістю камер (1 або 2) і запаювальних планок, типом виконання - настільні або підлогові, швидкістю запаювання, а також видом контролера.

Дозувальне обладнання

Один з найпоширеніших видів дозаторів - ваговий дозатор для фасування таких сипких продуктів, як крупи, горіхи або бакалія, наприклад, сушіння (5 або 2-х композитна), насіння, кукурудза, цукор, макарони, борошно, а також нехарчових продуктів - торф, грунт, деревне вугілля, деревна гранула (пелети), жменька, щебінь, пісок, корм для тварин, крім деяких пилу: перець, пудра.

Фото - Ваговий дозатор з електрошафою та пило-вологозахистом

Відео - Процес роботи вагового дозатора

Все, що потрібно фасовщику - це ставити пакет і закріпити затискачами, натиснути педаль * - апарат сам зважить дозу, і оператору просто необхідно відкласти заповнений пакет. Далі цикл повторюється. Для контролю є журнал загальної ваги та кількості доз. Процес фасування супроводжується світловими сигналами, а також динамічним малюнком на екрані. Що стосується фасувальників, то можуть працювати як один, так і два фасувальники для збільшення продуктивності.

Дозатори відрізняються вагою дози, виконанням корпусу, швидкістю фасування, а також наявністю додаткових опцій.

Зварювальне обладнання

Зварювач пакетів - це спеціалізоване обладнання, яке застосовується для зварювання ламінованих та полімерних матеріалів (плівок, пакетів, мішків). Шов на таких зварювальниках виходить міцним, герметичним та рівним, що дозволяє витримувати значні навантаження, наприклад, при транспортуванні. Часто використовується дане обладнання при запаюванні пакетів із вже розфасованою продукцією – горіхами, крупами, кавою та іншими продуктами.

Всі зварювачі можна розділити на кілька великих категорій за такими критеріями: тип нагріву, ступінь автоматизації, тип виконання, принцип роботи.

За типом нагріву зварювачі поділяються на дві основні групи: постійного та імпульсного нагріву.

Почнемо із зварювачів постійного нагріву. Процес зварювання відбувається за рахунок нагрівання металевих губок, що розташовані з двох сторін. Зварювачі пакетів постійного нагріву відмінно підходять для зварювання багатошарових термозварюваних матеріалів - товстий папір, гума, тугоплавкі полімери, фольга. При цьому даний вид зварювачів не підходить для склеювання поліетилену, т.к. він буде плавитися і прилипатиме до губок під час процесу запаювання.

Варто відзначити, що зварювачі постійного нагріву розраховані на тривале регулярне навантаження, тому використовуються на виробництвах середньої та великої продуктивності. На такому устаткуванні виходить шов завширшки від 6 до 30 мм. Вид шва може відрізнятись залежно від використання металевих планок: буває гладкий (так званий плоский) або рифлений. Рифлений шов буває в сіточку та в лінію. Останній до речі, часто називають "єврошів" - саме він вважається найнадійнішим, найміцнішим і найестетичнішим. Часто для склеювання пакетів і мішків на зварювачі постійного негріву потрібно всього 1-2 секунди. Додатково зварювач може комплектуватися спеціальним датуючим пристроєм (датером), для проставлення на пакеті дати упаковки.

Еврошов 20 мм

Фото - Єврошів 20 мм

Імпульсний зварювач відрізняється від постійного нагріву тим, що нагрівальний елемент включається лише на якийсь час, і це безпосередньо впливає на температуру і потужність зварювання. Чим він довше триває, тим, відповідно, вища температура запаювання. Відключення під час зварювання відбувається автоматично (тому вони називаються імпульсними), і при налаштованому часі зварювання зіпсувати пакет вкрай складно навіть по необережності. У цього виду зварювачів, як правило, плоский акуратний шов. Використовуються вони в побутовій сфері, а також на підприємствах малої та середньої продуктивності. Крім того, вартість імпульсних пайовиків зазвичай значно нижча, ніж постійного нагріву.

Запаянный шов 2 мм

Фото - Запаяний шов 2 мм

За ступенем автоматизації існують автоматичні, напівавтоматичні та ручні зварювачі.

Автоматичні або так звані автомати є частиною автоматичної лінії і якщо говорити просто, налаштувавши подібний вузол запаювання (запайковий вузол), апарат виконує роботу автоматично. Це найпродуктивніший тип зварювачів і є невід'ємною частиною автомата (його вузлом). Дані зварювачі розраховані на високу продуктивність – понад 5 тис. упаковок за зміну.
Напівавтоматичні зварювачі - це тип пайовика, які автоматизують процес зварювання, але не повністю. До них відносяться пневматичні, електричні та конвеєрні зварювальники пакетів. Пневматичні та електричні працюють ідентично за винятком типу приводу (пневматика, електрика). Напівавтомат самостійно може здійснювати забір пакета, витримувати час зварювання, автоматично спрацьовувати при піднесенні пакета до нього завдяки ємнісному або фотодатчику. Дані пайовики розраховані на середню та високу продуктивність – 3-4 тис упаковок за зміну.

Ручной импульсный запайщик

Фото - Ручний імпульсний зварювач

Ручні зварювачі. Це тип пайовиків, де без людини процес запаювання не проводиться. Сам пристрій може мати реле часу або інші елементи автоматизації, але до напівавтоматів не можуть належати через низьку продуктивність. Дані паяльники розраховані на низьку продуктивність і нижче від середнього 500-2000 уп/зміна.

За типом виконання запаювальне обладнання можна розділити на настільні та підлогові.

Часто ручні зварювачі називають настільними, а підлогові – ножними. Зазвичай ніякої помилки в самій назві немає, але варто розуміти, що настільні зварювачі можуть бути дорогими напівавтоматичними - настільний пневматичний зварювач і роликовий зварювач, або зовсім недорогими, як ручний настільний імпульсний зварювач пакетів.

Напольный запайщик с ножом

Фото - Зварювач з ножем

Тут ми детально розглянули лише деякі з можливих класифікацій, тому детальніше читайте про запайкове обладнання в нашій статті Чим запаяти пакет.

Крім безпосередньо зварювального обладнання, ми також пропонуємо ремкомплекти до нього, а також витратні матеріали, які можна придбати окремо.

Мішкозашивальні машини

Універсальні машинки для зашивання мішків з маслянкою та лапкороликом підходять для зашивки мішків із тканини, джуту, паперу, пропілену, що використовуються при потоковій фасуванні. Також вони використовуються в аграрному секторі для виготовлення великих полотен із спанбонду (агроволокна) і при ремонті біг-бегів. Бувають з автообрізанням і без.